Om oss

Nittedal Teater er et produksjonsselskap og en stor teaterorganisasjon med hovedkontor i Stasjonsveien 69 

Vi er i dag fem faste på drift, atten faste i staben, nitten instruktører og et stort produksjonsteam bestående av regissører, teknikere, musikere, produsenter, scenografer, sufflører, inspisienter, manusforfattere, koreografer, sanginstruktører og skuespillere.

Våre virkeområder er:

- Interne- og eksterne Teaterproduksjoner

- Årlig storproduksjon / historisk utespel
- Turnévirksomhet
- Kurs og workshops

- Event 
- Film- og reklameproduksjon
- Samarbeid med næringslivet
- Partnerskapsavtale med MITT VALG
- Teaterlaben 
- Teatersmia barne- og ungdomsteater

- Prosjektet "Ungdom i arbeid"

Samarbeidspartnere 

Vi skaper forestillinger og kulturinnslag for våre samarbeidspartnere og deltar ofte på eksterne arrangementer. Vi kan bl.a. vise til flere teaterforestillinger på Hadeland Glassverk, Bygdø Folkemuseum, Hadeland Folkemuseum, Litteraturhuset i Oslo, Oslo Bokfestival, Baker Hansens 150-årsjubileum, Ski-VM og World Cup i Holmenkollen m.fl
Vi har inngått et partnerskap med MITT VALG og har i tett samarbeid med Sparebank 1, Lions, Politiet, kulturscener, Kommuner, Fylkeskommuner, PPT, NAV m.fl. 

 

 

Storproduksjoner og årlige utespel

Nittedal Teater har de siste årene hatt stor suksess med våre storproduksjoner i naturskjønne omgivelser på Skyset gård (en liten perle fra 1600-tallet) Våre storproduksjoner er et samarbeid mellom Nittedal Teater og Teatersmia barne- og ungdomsteater og har i snitt over 80 skuespillere i alle aldre og det dobbelte antall i staben og i støttefunksjonene rundt forestillingene.
Storproduksjonen er mye mer enn en forestilling og over flere år det utviklet seg til å bli et morsomt familiearrangement med barneaktivteter, markeds- og handelsboder, grill, bespisning, levende dyr, sang- og underholdning.Omfanget vokser fra år til år og publikum fra Oslo, Hadeland og Romerike har fylt området med latter, gleder og gode opplevelser. Over 15000 har siden oppstarten tatt turen for å bli med sommerens vakreste eventyr. 

"Kardemommeby" (2012),  "Emil i Lønneberget" (2013) "Du skal få en dag i mårå" (2014),  "Peer Gynt"  (2015) og "Brødrene Løvehjerte" (2016), "Prøysenfestival" (2017) og "Ronja Røverdatter" (2018)

 

Teatersmia barne- og ungdomsteater

Teatersmia er vårt barne- og ungdomsteater, med over trehundre medlemmer fordelt på  21 medlemsgrupper som hver jobber mot én produksjon/visning i året. Gruppene ledes av instruktører som har relevant utdanning og erfaring. På timeplanen står Sirkussmia, Det Grenseløse Teateret, Minismia, Barnesmia, Juniorsmia, Ungdomsmia, Prosjektsmia, Voksensmia, Seniorsmia, Smiakoret, Dansesmia, Individuelle sangtimer, Musikaldans og Minidans m/foreldre . 

 

Smia etter skoletid

– et kurstilbud for barn i grunnskolen, som gir en leken introduksjon til scenekunst. Gjennom tolv ganger vil barna få et møte med musikaldans, teater, nysirkus, sang og musikk. Med fokus på moro, fellesskap og kreativitet, vil de få basiskunnskaper i flere ulike kulturuttrykk. Vi jobber med grunnleggende teknikk med fokus på mestring fremfor prestasjon, bidrar til å bygge opp barnas selvfølelse

 

Psykisk helse

Nittedal Teater har inngått en en treårig partnerskapsavtale med MITT VALG hvor vi skal samarbeide for å jobbe forebyggende med fokus på god psykisk helse og godt oppvekstmiljø for barn og unge i Norge.

Nittedal Teater er også aktivt med  i Nittedal Kommunes "Vi bryr oss"-arbeid og vi har prosjektet "Ungdom i arbeid" som er et samarbeid med NAV for dropout-elever eller andre ungdommer som av en eller annen grunn står uten skoletilbud og står uten arbeid. 

Vi fikk i 2013 Nittedal Kommunes Tilgjengelighetspris for vårt arbeid.

 

 


Turnévirksomhet

#hengdeg 
Nittedal Teater tar nettmobbing på alvor og vi har vært på Norgesturné siden høsten 2013 med forestillingen #hengdeg. Over 300 spilte forestillinger for over 48.000 publikum fra Tana og Hammerfest i Nord til Kristiansand i sør spilt for skoleelever, helsearbeidere, politikere, konferanser, seminarer, foreldremøter m.m.
Forestillingen er for mange et hardt møte med virkeligheten for dagens ungdom. 
Se turnéforestillinger for mer informasjon.

Pokerface
Forestilling om omsorgssvikt, overgrep og vold i nære relasjoner. 

Hvor tror de de har det fra? 
Forestiling om hvordan foreldre ubevisst og bevisst påvirker barna sine på godt og vondt.
En skikkelig oppvekker! 

Våre kjente og kjære barnehelter
Vi er også på løpende turné med våre barne- og familieforestillinger  "Hakkebakkeskogen", "Karlsson på taket", Pippi "Langstrømpe",  "Emil i Lønneberget" og "Karius og Baktus"Underholdning


NTvent
Nittedal Teater har en egen eventavdeling som tar på seg alt fra kick off, julebord, teambuilding, firmafester, jubilum, bryllup ol. 

Bursdagsmoro
Ønsker dere en helt spesiell bursdagsfering med besøk av kjente kararktere, underholdng, temafest eller rett og slett å legge bursdagen til en av våre forestilinger?  Vi har bred erfaring  og mange morsomme karakterer i vårt nettverk alt fra tryllekunstner, klovner, pirater, Disney-prinsesser, actionhelter, eventyrfiguere, tegneseriehelter -kun fantasien setter grenser. 
Vi kan stille med alt fra aktiviteter og underholdning, dekorering, servering, trykksaker og lokale. 

Kurs og workshops

Mer informasjon kommer snart