ECHO - NITEDAL KRUDTVÆRKSPEL

Publisert på

"Året 1882 åpner Georg Frølich Nittedals Krudtværk og en viktig del av Norsk eksportindustri er i gang. Dette er historien om Nittedalskruttet som fikk internasjonal annerkjennelse. Om en målrettet forretningsmann med store ambisjoner. Men det er også en historie med en mørk skyggeside.  Dette er også historien til de som jobbet under de kummerlige forholdene og familiene som mistet sine nærmeste i noen av de verste arbeidsulykkene vi har sett i norsk historie"  Nittedal Teater
Er igang med å utvikle et lokalhistorisk spel på den gamle eiendommen til Nittedal Kruttverk. 
Med sin forhistorie har området åpenbart ikke bare regional, men nasjonal verdi.

Vi ønsker å skape et årlig spel av nasjonal betydning hvor profesjonelle aktører og lokale amatører står på scenen sammen.  Et spel som kan leve gjennom generasjoner og bidra til at gammel lokalhistorie lever videre. Et spel som bidrar til lokal stedsutvikling i Nittedal. 

Planen var urpremiere høsten 2020, men pga corona-situasjonen har vi utsatt premieren til høsten 2021. 

Dramatiker og regissør: Lene Hagen
Forestilligen er støttet av: Fritt Ord og Kulturrådet

Nittedal Kommune

Den gamle eiendommen og bygningene eies av Nittedal Kommune.

Nittedal Kommune har fått en anmodning fra fylket om en helhetlig plan for bevaring av området og få det inn i kommunedelplanen gjennom en vanlig politisk prosess. Med sin forhistorie har området åpenbart ikke bare regional, men nasjonal verdi.

 

 

Nittedal Turlag og Krudværkets Venner

Kommunen har gitt Nittedal Turlag i samabeid med foreningen Krudtværkets venner tilgang til området. Disse organisasjonene har i flere år lagt ned uttallige dugnadstimer for å tilrettelegge området med turstier, informasjonstavler, sette i stand og utstille gamle maskindeler, få på plass infrastruktur, sikring av de gamle bygningene, tilretteleggelse av en utescene i den gamle svartkruttmølla med tilhørende publikumsamfi.


Høsten 2018 og 2019 viste vi noen enkeltscener og tablåer under Elvelangs og boklanseringen. 

ECHO - NITEDAL KRUTDVÆRKSPEL


Planlagt utpremiere høsten 2021
(Utsatt pga Coronasituasjonen) 
Manus er under utarbeidelse.
Et flott skogsamfi og en scene er på plass på baksiden av Svartkruttmølla. 
Torsdag 20. oktober vil vi spille et utdrag fra forestillingen på årets Elvelangs. 
Vi gleder oss også til boklansering 26. november på Flammen. 

DET ER BARE Å GLEDE SEG <3