Om oss

Nittedal Teater er en stor teaterorganisasjon og et produksjonselskap med hovedkontor i Stasjonsveien 69. 


Vi er i dag sju faste på drift og tolv faste i øvrig stab. Et stort nettverk og produksjonsteam bestående av regissører, instruktører, teknikere, musikere, komponister, produsenter, scenografer, inspisienter, manusforfattere, koreografer, sanginstruktører og skuespillere. 

Våre virkeområder er: 

- Interne- og eksterne Teaterproduksjoner

- Årlig storproduksjon / historisk utespel
- Turnévirksomhet
- Oppdragskunst 

- Samarbeid med næringslivet og det offentlige

- Teatersmia barne- og ungdomsteater

- Prosjektet "Ungdom i arbeid"
- Det Grenseløse Teateret
- Partnerskapsavtale med Mitt Valg
- Filmproduksjon
- Konsertarrangør
- Fotoprosjekter

- Kurs og workshops


Samarbeidspartnere 

Vi skaper forestillinger og kulturinnslag for våre samarbeidspartnere og deltar ofte på eksterne arrangementer. Vi kan bl.a. vise til flere teaterforestillinger på ulike kultuhus, Hadeland Glassverk, Litteraturhuset i Oslo, Oslo Bokfestival, Norsk Folkemuseum på Bygdø, Hadeland Folkemuseum, Verdensdagen for psykisk helse, Lions Røde Fjæraksjon 2015, Arendalsuka, Baker Hansens 150-årsjubileum, Ski-VM og World Cup i Holmenkollen m.fl. 
Vi har også et godt og  tett samarbeid med stiftelsen Mitt Valg, Sparebank 1 Ringerike Hadeland og NAV. 

 

 

Storproduksjoner og årlige utespel

Nittedal Teater har de siste årene hatt stor suksess med våre storproduksjoner i naturskjønne omgivelser på Skyset gård (en liten perle fra 1600-tallet). Våre storproduksjoner er et samarbeid mellom Nittedal Teater og Teatersmia barne- og ungdomsteater og har i snitt over 60 skuespillere i alle aldre og det dobbelte antall i staben og i støttefunksjonene rundt forestillingene. 
Storproduksjonen er mye mer enn en forestilling og over flere år har det utviklet seg til å bli et morsomt familiearrangement med barneaktivteter, markeds- og handelsboder, grill, bespisning, levende dyr, sang og underholdning. Omfanget vokser fra år til år og publikum fra Oslo, Hadeland og Romerike har fylt området med latter, gleder og gode opplevelser. Over 15000 har hittil tatt turen for å bli med sommerens vakreste eventyr. 

Foreløpig har vi harr forestillingene "Kardemommeby" (2012), "Emil i Lønneberget" (2013), "Du skal få en dag i mårå" (2014),  "Peer Gynt"  (2015),  "Brødrene Løvehjerte" (2016), Prøysenfestival (2017) og Ronja Røverdatter (2018) 

 

Teatersmia barne- og ungdomsteater

Jobber aktivt med å skape et godt oppvekstmiljø og god psykisk helse for barn og ungdom. Vår organisasjon er en trygg utviklingsarena hvor man kan få venner, nettverk, kompetanse, bygge selvfølelse og få en trygg sosial plattform. Vi praktiserer ingen audition – her er alle velkomne. Vi har i dag over 250 medlemmer som er fordelt på ulike grupper som jobber mot hver sine større forestillinger. 

Gruppene ledes av instruktører med relevant utdanning og erfaring. 

 

Smia etter skoletid

Er et kurstilbud for barn i grunnskolen, som gir en leken introduksjon til scenekunst. Gjennom tolv øvinger vil barna få et møte med musikaldans, teater, nysirkus, sang og visuell kunst. Med fokus på moro, fellesskap og kreativitet, vil de få basiskunnskaper i flere ulike kulturuttrykk. Vi jobber med grunnleggende teknikk hvor fokuset er på mestring fremfor prestasjon, som dermed bidrar til å bygge opp barnas selvfølelse.


 

 Psykisk helse

Vi undertegnet på nyåret i 2017 en treårig partnerskapsavtale med stiftelsen MITT VALG hvor vi skal være med å utvikle undervisningsfilmer, reklamerfilmer, illustrasjonsfoto, grafiske arbeider og en helt nyskreven musikal som de skal benytte i sitt arbeid for barn og ungdommer i hele Norge. 
Vi stiller oss 100% bak deres (Lions) slagord "Det er bedre å bygge barn, enn å reparere voksne". Vi gleder oss og er stolte av dette samarbeidet. 

Nittedal Teater har en partnerskapsavtale med Nittedal Kommune, som forplikter begge parter til å samarbeide rus- og kriminalitetsforebyggende, med fokus på god psykisk helse og godt oppvekstmiljø for barn og unge i Nittedal. Nittedal Teater har vært svært aktive  i "Vi bryr oss"-arbeidet og vi har startet prosjektet "Ungdom i arbeid" som er et samarbeid med NAV for dropout-elever eller andre ungdommer som av en eller annen grunn står uten skoletilbud og står uten arbeid. 

Vi fikk i 2013 Nittedal Kommunes Tilgjengelighetspris for vårt arbeid.Underholdning


NT Event
Nittedal Teater har en egen eventavdeling som tar på seg alt fra kick off, julebord, teambuilding, firmafester, jubileum, bryllup ol. 

Vi har organisert julebord, kunde-eventer, juletrefester, konserter, kulturinnslag, mordmysterier, rollespill og skjult teater for flere oppdragsgivere. 

Vi skreddersyr løsninger tilpasset et hvert behov. Ta kontakt for en hyggelig prat. 

Bursdagsmoro
Ønsker dere en helt spesiell bursdagsfering med besøk av kjente kararktere, underholdng, temafest eller rett og slett å legge bursdagen til en av våre forestilinger?  Vi har bred og lang erfaring med å arrangere / tilrettelegge for en vellykket fest.  Vi har mange morsomme karakterer i vårt nettverk alt fra tryllekunstner, klovner, pirater, Disney-prinsesser, actionhelter, eventyrfigurer, tegneseriehelter - kun fantasien setter grenser. 
Vi kan stille med alt fra aktiviteter og underholdning, dekorering, servering, trykksaker og lokale. 
Ta kontakt for en hyggelig prat. 


Turnévirksomhet

#hengdeg 
Nittedal Teater tar nettmobbing på alvor og vi har vært på Norgesturné med vår egenproduserte forestilling #hengdeg siden høsten 2013. Over 500 spilte forestillinger for over 150.000 publikum fra Tana, Hammerfest  og Vadsø i nord til Kristiansand i sør. 

Vi har spilt for skoleelever, helsearbeidere, politikere, konferanser, seminarer, foreldremøter m.m. 
Se turnéforestillinger for mer informasjon.

Se meg
Sterk forestilling om omsorgssvikt, overgrep og vold i nære relasjoner. Vært på turné siden 2014. Vist for skoleelever, fagkonferanser, samlinger m.m.

Hvor tror de de har det fra? 
Forestiling om hvordan foreldre ubevisst og bevisst påvirker barna sine på godt og vondt. 
En skikkelig oppvekker! 

Våre kjente og kjære barnehelter
Vi er også på løpende turné med våre barne- og familieforestillingene "Hakkebakkeskogen", "Karlsson på taket", "Pippi Langstrømpe", "Emil i Lønneberget" og "Karius og Baktus".

Med vennlig hilsen Alf

Kabaret-forestilling basert på et utvalg av kjente og mindre kjente viseperler fra Alf Prøysens kunstarv. 


Kurs og workshops

Vi kan tilby skreddersydde kurs og workshops.