Om oss

Nittedal Teater er en stor teaterorganisasjon og et produksjonselskap med hovedkontor i Stasjonsveien 69. 


Vi er i dag sju faste på drift og tolv faste i øvrig stab og har et stort nettverk og produksjonsteam bestående av regissører, instruktører, teknikere, musikere, komponister, produsenter, scenografer, inspisienter, manusforfattere, koreografer, sanginstruktører og skuespillere. 

Våre virkeområder er: 

- Interne- og eksterne Teaterproduksjoner
- Turnévirksomhet

- Skyset Kulturtun 
- Lokalhistoriske spel
- Oppdragskunst 
- Skvirre Afterski 

- Samarbeid med næringslivet
- Samarbeid med kommuner, skoler, politiet og NAV

- Partnerskapsavtale med Mitt Valg
- Kurs og workshops

- Teaterlab´en 


Samarbeidspartnere 

Vi er stolt samarbeidspartner til: 

  • SPAREBANK 1
  • MITT VALG
  • LIONS
  • NAV
  • NOKAB
  • VARINGSKOLLEN ALPIN SENTER


Vi skaper forestillinger og kulturinnslag for våre samarbeidspartnere.
Vi kan også vise til flere teaterforestillinger på kultuhus i hele landet, Skvirre Afterski,  Barnas Bankdager, Ski- VM på Lygna, underholdning på Hadeland Glassverk, familieforestillinger på Litteraturhuset i Oslo, Oslo Bokfestival, Norsk Folkemuseum på Bygdø, Hadeland Folkemuseum, Arendalsuka, Baker Hansens 150-årsjubileum, World Cup i Holmenkollen og Verdensdagen for psykisk helse. 
 

Uteteater på Skyset Kulturtun

Nittedal Teater har de siste årene hatt stor suksess med våre storproduksjoner i naturskjønne omgivelser på Skyset gård (en liten perle fra 1600-tallet). Våre storproduksjoner er et samarbeid mellom Nittedal Teater og Teatersmia barne- og ungdomsteater og har i snitt over 60 skuespillere i alle aldre og det dobbelte antall i staben og i støttefunksjonene rundt forestillingene. 
Storproduksjonen er mye mer enn en forestilling og over flere år har det utviklet seg til å bli et morsomt familiearrangement med barneaktivteter, markeds- og handelsboder, grill, bespisning, levende dyr, sang og underholdning. Omfanget vokser fra år til år og publikum fra Oslo, Hadeland og Viken har fylt området med latter, gleder og gode opplevelser. Over 15000 har hittil tatt turen for å bli med sommerens vakreste eventyr. 

Storproduksjoner på Skyset: 
"Kardemommeby" (2012), "Emil i Lønneberget" (2013), "Du skal få en dag i mårå" (2014),  "Peer Gynt"  (2015),  "Brødrene Løvehjerte" (2016), Prøysenfestival (2017), Ronja Røverdatter (2018) og Mio, min Mio (2019)

 


 

 Psykisk helse

Vi undertegnet på nyåret i 2017 en treårig partnerskapsavtale med stiftelsen MITT VALG hvor vi skal være med å utvikle undervisningsfilmer, reklamerfilmer, illustrasjonsfoto, grafiske arbeider og en helt nyskreven musikal som de skal benytte i sitt arbeid for barn og ungdommer i hele Norge. 
Vi stiller oss 100% bak deres (Lions) slagord "Det er bedre å bygge barn, enn å reparere voksne". Vi gleder oss og er stolte av dette samarbeidet. 

Nittedal Teater har en partnerskapsavtale med Nittedal Kommune gjennom Vi bryr oss arbeidet, som forplikter begge parter til å samarbeide rus- og kriminalitetsforebyggende, med fokus på god psykisk helse og godt oppvekstmiljø for barn og unge i Nittedal.

Nittedal Teater har startet prosjektet "Ungdom i arbeid" hvor vi samarbeider med NAV og skoler i regionen for å skape et tilbud til dropout-elever og unge voksne som av en eller annen grunn står uten skoletilbud og arbeid. 


Vi fikk i 2013 Nittedal Kommunes Tilgjengelighetspris for vårt arbeid for inkludering Underholdning


NT Event
Nittedal Teater har en egen eventavdeling som tar på seg alt fra kick off, julebord, teambuilding, firmafester, jubileum, bryllup ol. 

Vi har organisert julebord, kunde-eventer, juletrefester, konserter, kulturinnslag, mordmysterier, rollespill og skjult teater for flere oppdragsgivere. 

Vi skreddersyr løsninger tilpasset et hvert behov. Ta kontakt for en hyggelig prat. 

Bursdagsmoro
Ønsker dere en helt spesiell bursdagsfering med besøk av kjente kararktere, underholdng, temafest eller rett og slett å legge bursdagen til en av våre forestilinger?  Vi har bred og lang erfaring med å arrangere / tilrettelegge for en vellykket fest.  Vi har mange morsomme karakterer i vårt nettverk alt fra tryllekunstner, klovner, pirater, Disney-prinsesser, actionhelter, eventyrfigurer, tegneseriehelter - kun fantasien setter grenser. 
Vi kan stille med alt fra aktiviteter og underholdning, dekorering, servering, trykksaker og lokale. 
Ta kontakt for en hyggelig prat. 


Turnévirksomhet

#hengdeg 
Nittedal Teater tar nettmobbing på alvor og vi har vært på Norgesturné med vår egenproduserte forestilling #hengdeg siden høsten 2013. Over 600 spilte forestillinger for over 260.000 publikum fra Hammerfest i nord til Lister i sør. 

Vi har spiller for skoleelever, foreldremøter, fagseminarer, konferanser, seminarer og arrangementer. 
Se turnéforestillinger for mer informasjon.

Se meg
Sterk forestilling om omsorgssvikt, overgrep og vold i nære relasjoner. Vært på turné siden 2014. Vist for skoleelever, fagkonferanser, samlinger m.m.

Hvor tror de de har det fra? 
Forestiling om hvordan foreldre ubevisst og bevisst påvirker barna sine på godt og vondt. 
En skikkelig oppvekker! 

Våre kjente og kjære barnehelter
Vi er også på løpende turné med våre barne- og familieforestillingene "Hakkebakkeskogen", "Karlsson på taket", "Pippi Langstrømpe", "Emil i Lønneberget" og "Karius og Baktus".

Med vennlig hilsen Alf

Kabaret-forestilling basert på et utvalg av kjente og mindre kjente viseperler fra Alf Prøysens kunstarv. 


Kurs og workshops

Vi kan tilby skreddersydde kurs og workshops.